Втручання у діяльність судді з Дніпра: ВРП звернеться до ГПУ

12:40, 22 февраля 2019
ВРП розглянула повідомлення судді Дніпропетровського апеляційного адмінсуду щодо втручання в його діяльність.
Втручання у діяльність судді з Дніпра: ВРП звернеться до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 21 лютого 2019 року розглянула повідомлення судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду  Владислава Євгеновича Чередниченка про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Доповідаючи зазначене питання, член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк  поінформував, що, за повідомленням судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Чередниченка В.Є., у провадженні цього судді перебуває адміністративна справа за апеляційною скаргою громадської організації «Криворізька незалежна правозахисна група» на ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 11 червня 2018 року апеляційну скаргу громадської організації «Криворізька незалежна правозахисна група» залишено без руху та надано строк для усунення недоліків.

4 липня 2018 року на виконання вимог ухвали суду від 11 червня 2018 року про залишення апеляційної скарги без руху надійшла заява від представника громадської організації «Дніпропетровський незалежний правозахисний центр», яка містила погрози судді. До заяви було долучено звернення іншої особи з погрозами застосування насильства до судді, викладеними в нецензурній формі.

13 серпня 2018 року прокуратурою Дніпропетровської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом втручання представника громадської організації «Дніпропетровський незалежний правозахисний центр» у діяльність судді Чередниченка В.Є. під час розгляду адміністративної справи.

У зв’язку із зазначеним Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за частиною першою статті 376 (Втручання в діяльність судових органів) та частиною першою статті 377 (Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13 липня 2018 року за повідомленням судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Чередниченка Владислава Євгенійовича.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП звернеться до ГПУ щодо втручання в діяльність суддів апеляційного суду Запорізької області.

Також ми писали, що ВРП продовжила строк тимчасового відсторонення судді з Львівської області.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді