Влаштували вибухи та погрожували судді: ВРП звернулася до ГПУ

12:44, 22 февраля 2019
Суддя Валерія Рибакова повідомила про втручання в її діяльність як судді.
Влаштували вибухи та погрожували судді: ВРП звернулася до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 21 лютого Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області Рибакової Валерії Віталіївни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що за повідомленням судді, 31 січня 2018 року близько 18 години в гаражі, який належить їй, сталося два вибухи, ймовірно, від кинутих невідомою особою гранат. Внаслідок вибухів чоловік судді отримав тілесні ушкодження у вигляді мінно-вибухової травми та множинних осколкових поранень обох гомілок. Крім того, було пошкоджено сам гараж та автомобіль судді. Суддя зазначає, що після вказаної події в соціальних мережах з’явилися коментарі та заклики щодо вчинення розправи над суддями.

Прокуратура Дніпропетровської області повідомила, що 31 січня 2018 року слідчим відділом Нікопольського відділу поліції головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України за фактом замаху на вбивство чоловіка судді, а також 1 лютого 2018 року за повідомленням судді Рибакової В. В. внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) та ч. 2 ст. 378 (умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України.

Вища рада правосуддя, розглянувши повідомлення судді Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області Рибакової В. В., ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 377, ч. 2 ст. 378 Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя звернеться до Генпрокуратури через порушення гарантій незалежності суддів. ВРП вимагатиме розслідувати бездіяльність посадових осіб ГПУ та прокуратури Кіровоградської області.

Також ми повідомляли, що ВРП ухвалила внести до Генпрокуратури подання про притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими допущено бездіяльність, що полягає у невнесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей, викладених у повідомленні судді апеляційного суду Черкаської області Володимира Бородійчука.

Крім того, 5 лютого Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді господарського суду Черкаської області Юрія Хабазні про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва