Суддя 3ААС повідомила про втручання в її професійну діяльність з боку адвоката

17:50, 28 февраля 2019
Суддя Олена Головко вважає, що дії адвоката мають ознаки кримінального правопорушення.
Суддя 3ААС повідомила про втручання в її професійну діяльність з боку адвоката
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Третього апеляційного адміністративного суду Олена Володимирівна Головко повідомила, що 19 лютого 2019 року адвокат вчинив дії, які, на її думку, мають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 376 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність судових органів). Про це повідомив прес-центр Судової влади України.

Зокрема, 19 лютого 2019 року вказана особа неодноразово телефонувала чоловікові судді з вимогою зустрітися.

«Після зустрічі, яка відбулася близько 17:00 у торговельному центрі «Наша правда», адвокат звернувся до чоловіка судді з проханням посприяти вирішенню адміністративної справи на користь позивача.

При цього адвокат повідомив, що інформацію про його зв'язок із суддею Головко О.В. він дізнався з відкритого  реєстру декларацій родинних зв’язків судді, а номер телефону дізнався з відкритого реєстру адвокатів.

Суддя Головко О.В. зазначає, що про вказані дії  вона повідомила генерального прокурора, прокурора Дніпропетровської області та Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Дніпропетровської області.

Крім того, суддя висловила прохання розглянути питання щодо доцільності та можливості ініціювання питання про внесення змін до чинного законодавства щодо обмеження доступу до персональної інформації щодо суддів із метою уникнення впливу на здійснення судочинства», — йдеться у повідомленні.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддя Запорізького районного суду Запорізької області Олександр Михайлович Ачкасов повідомив про звернення народного депутата України, у якому висловлено прохання прискорити розгляд конкретної судової справи.

Крім того, суддя Голосіївського районного суду міста Києва Катерина Григорівна Плахотнюк повідомила, що на неї тиснуть з боку громадської організації «Ініціативи майбутнього».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України