У КАС ВС затвердили кількісний склад палат

11:30, 1 марта 2019
Рішення було прийнято 28 лютого під час зборів суддів.
У КАС ВС затвердили кількісний склад палат
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду збільшено кількісний склад палат цього суду. Таке рішення було прийнято 28 лютого 2019 року, під час зборів суддів ВС у КАС.

Збори суддів визначили склад Судової палати з розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів у кількості 15 суддів, Судової палати з розгляду справ щодо захисту соціальних прав у кількості 15 суддів, Судової палати з розгляду справ щодо виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян у кількості 21 судді.

Голова КАС ВС зазначив, що таке рішення ухвалено відповідно до рішення Вищої ради правосуддя від 31 липня 2018 року №2457/0/15-18 «Про погодження кількості суддів у Верховному Суді» та наказу Державної судової адміністрації України від 31 липня 2018 року №370 «Про визначення кількості суддів касаційних судів Верховного Суду», якими визначена кількість суддів Верховного Суду — 196 штатних одиниць, з яких у Касаційному адміністративному суді — 56. З них 5 суддів обираються до Великої Палати Верховного Суду.

Михайло Смокович пояснив, що до складу судової палати з розгляду справ щодо виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян пропонується найбільша кількість суддів у зв’язку з тим, що цього року відбудуться два виборчих процеси — вибори Президента України та вибори народних депутатів України, і Суд має належно організувати свою роботу для захисту прав суб’єктів виборчого процесу.

У КАС ВС працює 30 суддів, з яких 4 обрано до ВП ВС, до складу Судової палати з розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів входить 9 суддів, Судової палати з розгляду справ щодо захисту соціальних прав — 9 суддів, Судової палати з розгляду справ щодо виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян — 7 суддів (один суддя у відпустці по догляду за дитиною).

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що з’явилася інфографіка про розгляд КАС ВС справ, які пов’язані з виборчим процесом.

Також нам стало відомо, що Кваліфкомісія провела співбесіди з кандидатами до КГС ВС і КАС ВС.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси