Розгляд КАС ВС справ, які пов’язані з виборчим процесом, інфографіка

14:02, 25 февраля 2019
В інфографіці навели окремі правові акти та закцентували увагу на декількох важливих моментах.
Розгляд КАС ВС справ, які пов’язані з виборчим процесом, інфографіка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прес-служба Верховного Суду на своїй сторінці у Facebook оприлюднила інфографіку про розгляд КАС ВС справ, які пов’язаних з виборчим процесом.

«У ній роз’яснено порядок розгляду справ, які КАС ВС розглядає як суд першої та апеляційної інстанцій, а також вказані правові акти у сфері виборчого права», — йдеться у повідомленні.

В інфографіці навели окремі правові акти, особливості розгляду справ та декілька важливих пунктів щодо цього питання. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що українцям повідомили про нову схему махінації на виборах поточного року, за яку відкриватимуть кримінальні справи і каратимуть громадян.

Крім того, ми писали, що до суду надійшов позов, у якому позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність НАЗК щодо перевірки діяльності народного депутата Олександра Черненка на наявність в його діях конфлікту інтересів під час спроби втручання у нинішній виборчий процес.

Додамо, 20 лютого колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Анатолія Степанюка, суддів Людмили Губської та Оксани Епель розглянула адміністративну справу №855/49/19 за позовом кандидата на посаду Президента України Юлії Тимошенко до кандидата на посаду Президента України Петра Порошенка

Разом з тим Верховний Суд дав роз’яснення процедури скасування рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію кандидата в президенти України. Факт наявності конфлікту інтересів при ухваленні рішення має бути встановлений НАЗК.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва