Судді та її родині погрожують у Facebook з вимогою відкликати повідомлення про втручання

18:29, 15 марта 2019
Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генпрокуратури.
Судді та її родині погрожують у Facebook з вимогою відкликати повідомлення про втручання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 14 березня розглянула повідомлення судді господарського суду Києва Грєхової Оксани Анатоліївни про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це передає прес-служба ВРП.

Як повідомив доповідач  член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, перевіркою встановлено, що у провадженні судді Грєхової О. А. перебуває справа за позовом ПАТ «Сбербанк» до головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України про відшкодування збитків. 27 вересня 2018 року до господарського суду Києва надійшло повідомлення АТ «Сбербанк» від 21 вересня 2018 року за підписом голови правління, яке містило погрози на адресу суддів.

Крім того, у додаткових поясненнях суддя Грєхова О. А. зазначила, що після звернення до Вищої ради правосуддя та генерального прокурора з повідомленням про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя 12 жовтня 2018 року їй та членам її сім’ї через додаток Messenger до соціальної мережі Facebook надійшли погрози і вимоги про відкликання повідомлення про втручання.

Генеральна прокуратура України повідомила, що 8 жовтня 2018 року звернення судді Грєхової О. А. направлено відповідно до територіальної юрисдикції до прокуратури міста Києва з дорученням організувати перевірку згідно з вимогами чинного законодавства.

Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 20 жовтня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України, за фактом втручання в діяльність судді господарського суду Києва Грєхової Оксани Анатоліївни.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Вища рада правосуддя 14 березня розглянула повідомлення судді Автозаводського районного суду Кременчука Полтавської області Діни Дмитрівни Андрієць про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області