Голова Окружного адмінсуду дав оцінку судовій реформі

18:15, 19 марта 2019
«Я спробую висвітлити питання, яке стосується кожного, хто безпосередньо звертався до суду та брав участь у судовому процесі», - написав Павло Вовк.
Голова Окружного адмінсуду дав оцінку судовій реформі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На своїй сторінці Facebook голова Окружного адміністративного суду Києва дав оцінку судовій реформі України.

«Тут не буде йти мова про проблеми впровадження електронного суду чи загальну неузгодженість нових редакцій процесуальних кодексів, оскільки на цю тему вже було сказано достатньо.

Так само не йтиме розмова про легітимність ліквідації Верховного Суду України та здійснення процедур оцінювання суддів Верховного Суду, оскільки остаточну крапку в цих питаннях, які вже неодноразово ставали предметом дискусій, має поставити Конституційний Суд України.

Не буде сьогодні предметом моїх роздумів й проблема підриву довіри до судової гілки влади, масштаби якої дедалі збільшуються з кожним етапом впровадження судової реформи, про що яскраво свідчить динаміка соціальних опитувань.

Я спробую висвітлити питання, яке стосується кожного, хто безпосередньо звертався до суду та брав участь у судовому процесі, кожного, чиї справи розглядаються роками», - написав Вовк.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що у 2019 році в житті судової влади України можуть відбутись значні зміни. Нерідко лунають думки, що судова реформа, яка розпочалася ще у 2014–2015 роках, потребує серйозного корегування. Кандидати в президенти в останній місяць активно презентували свої програми, приділяючи певну увагу й судовій владі.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва