Довічне утримання суддів за новим законом: з’явилося важливе рішення РСУ

13:36, 22 марта 2019
Рішення було прийняте на засіданні РСУ 1 березня.
Довічне утримання суддів за новим законом: з’явилося важливе рішення РСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наразі жодний суддя в Україні не одержує довічного грошового утримання, що прописано у законі №1402-VIII «Про судоустрій і статус суддів». Відповідний висновок зробила Рада суддів України у рішенні №12 від 1 березня, текст якого оприлюднили на офіційному сайті РСУ.

Рада суддів України прийняла рішення звернутись до Пенсійного фонду з пропозицією внести зміни до порядку №3-1, якими передбачити, що перерахунок довічного грошового утримання судді у відставці здійснюється з дня, в якому змінилися розміри складових суддівської винагороди судді, який працює за відповідною посадою, на підставі довідок відповідних територіальних управлінь ДСАУ, юрисдикція яких поширюється на територію, де суддя перебуває на обліку в органах ПФУ.

Текст рішення щодо соціального забезпечення суддів у відставці:

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що на засіданні 1 березня 2019 року були присутні 16 членів Ради суддів, ще 6 брали в ньому участь у режимі відеоконференцзв'язку. Також участь у засіданні взяли голова Житомирського апеляційного суду Юрій Жизнєвський, голова Богунського районного суду Житомира Наталія Гулак, голова Корольовського райсуду Юрій Драч, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області Василь Морей та судді у відставці.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва