Окружний адмінсуд Києва розглянув справу про компетенцію Президента втручатися у діяльність церкви

18:00, 26 марта 2019
Суд відмовив у задоволенні позову, встановивши, що позивач не правильно обрав спосіб захисту порушеного права.
Окружний адмінсуд Києва розглянув справу про компетенцію Президента втручатися у діяльність церкви
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва 26 березня завершив розгляд справи за позовом ГО «Неурядова організація верховенство права» до Президента України щодо встановлення відсутності компетенції (повноважень) глави держави втручатися у діяльність церкви та релігійних організацій, зокрема, шляхом підписання та направлення звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні, яке в подальшому було підтримано Верховною Радою України відповідною постановою. Про це повідомляє прес-служба суду.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні докази та встановивши, що позивачем не був правильно обраний спосіб захисту порушеного права, суд відмовив у задоволенні позову.

Рішення суду набирає законної сили в строк і порядку, що передбачені ст.255 Кодексу адміністративного судочинства України. Рішення суду може бути оскаржено в порядку та у строки, встановлені статтями 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Конституційний Суд відмовив у відкритті конституційного провадження щодо конституційного подання 47 народних депутатів щодо відповідності Конституції України Постанови Верховної Ради України «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної церкви України» від 19 квітня 2018 року.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде