Вища рада правосуддя звільнила суддю з Києва

19:14, 11 апреля 2019
Рішення було прийняте на засіданні 11 квітня.
Вища рада правосуддя звільнила суддю з Києва
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 11 квітня розглянула питання про звільнення Гладун Христини Анатоліївни з посади судді Печерського районного суду Києва на підставі п. 3 ч. 6 ст. 126 Конституції України відповідно до рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 17 листопада 2016 року №1908/дп-16. 

Доповідач  член Вищої ради правосуддя Микола Гусак повідомив, що до Вищої ради юстиції 15 грудня 2016 року надійшло рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 17 листопада 2016 року №1908/дп-16 про внесення подання про звільнення Гладун Х. А. з посади судді Печерського районного суду Києва на підставі п. 3 ч. 6 ст. 126 Конституції України.

17 листопада 2016 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України, розглянувши дисциплінарну справу, прийняла рішення про внесення подання до Вищої ради юстиції про звільнення судді Печерського районного суду Києва Гладун Х. А. з підстав, передбачених п. 3 ч. 6 ст. 126 Конституції України. Зокрема, ВККС дійшла висновку, що встановлені випадки скасування судових рішень свідчать про грубу недбалість судді Гладун Х. А. та її нехтування обов’язками, що в цілому негативно впливає як на авторитет судової влади, так і на суспільну довіру до суду, оскільки зміст вказаних рішень свідчить про невиконання суддею вимог закону прямої дії та неврахування під час розгляду справ фактичних обставин справи, що є очевидними. Оцінюючи в сукупності факти та обставини, встановлені за результатами дисциплінарного провадження, Комісія дійшла висновку про допущення суддею Гладун Х. А. поведінки, що ганьбить звання судді та підриває авторитет судової влади України.

Суддя Гладун Х. А., не погоджуючись з рішенням Комісії, звернулась до Вищого адміністративного суду України з адміністративним позовом до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, в якому просила визнати це рішення протиправним та скасувати. Рішенням Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 24 травня 2018 року у задоволенні адміністративного позову Гладун Х. А. до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про визнання незаконним та скасування рішення від 17 листопада 2016 року №1908/дп-16 відмовлено. Колегія суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду дійшла висновку про відсутність підстав для задоволення позовних вимог Гладун Х. А.

З урахуванням зазначеного Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Гладун Христину Анатоліївну з посади судді Печерського районного суду Києва на підставі п. 3 ч. 6 ст. 126 Конституції України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звільнила суддю Господарського суду Дніпропетровської області.

Також стало відомо, що Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю Індустріального районного суду Дніпропетровська.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді