Відбулося засідання робочої групи ВРП щодо заміщення вакантних посад суддів діючих місцевих загальних судів

17:10, 1 июля 2019
Учасники обговорили питання заміщення 630 вакантних посад у діючих місцевих загальних судах.
Відбулося засідання робочої групи ВРП щодо заміщення вакантних посад суддів діючих місцевих загальних судів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

1 липня 2019 року відбулося засідання робочої групи Вищої ради правосуддя для опрацювання питань щодо кількості суддів у судах стосовно заміщення вакантних посад суддів діючих місцевих загальних судів.

Учасники обговорили питання заміщення 630 вакантних посад у діючих місцевих загальних судах, оголошення про що планується найближчим часом. Крім того, обговорено питання можливості збільшення кількості суддів у місцевих загальних судах на 142 одиниці з урахуванням навантаження відповідно до статистичних даних за 2018 рік.

Робоча група також ініціювала перед Державною судовою адміністрацією  України питання про надання ВРП інформації щодо визначеної та фактичної кількості суддів у місцевих адміністративних і господарських судах.

Участь у засіданні робочої групи взяли члени ВРП Микола Худик, Олег Прудивус, Наталія Краснощокова, секретар палати з питань добору і публічної служби суддів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Михайло Макарчук, начальник управління з питань персоналу Державної судової адміністрації України Олег Дробинський.

Нагадаємо, що до складу робочої групи ВРП для опрацювання питань щодо кількості суддів у судах входять члени Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, представники Державної судової адміністрації України.

Робоча група утворена рішенням Вищої ради правосуддя від 16 травня 2019 року №1337/0/15-19.

20 червня 2019 року за інформацією робочої групи Вища рада правосуддя звернулася до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо невідкладного оголошення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів у діючих місцевих загальних судах.

27 червня 2019 року у зв’язку з необхідністю оперативного вирішення питань щодо проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів у місцевих судах до складу робочої групи включено секретаря палати з питань добору і публічної служби суддів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Михайла Макарчука та начальника управління з питань персоналу Державної судової адміністрації України Олега Дробинського.

27 червня 2019 року ВККСУ оприлюднила заяву, відповідно до якої  конкурс на зайняття вакантних посад суддів місцевих судів заплановано оголосити цього тижня.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що суди в Україні знаходяться в умовах надзвичайного дефіциту кадрів, що впливає на якість та строки розгляду справ, фактично така ситуація впливає на доступ громадян до правосуддя.

Крім того, кандидати в судді, зараховані до резерву, просять ВККС прискорити конкурс та провести його на посади в судах усіх спеціалізацій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді