Опубліковано рішення РСУ щодо заяви Олега Ткачука про тиск з боку АП

15:30, 10 июля 2019
Жоден член Ради суддів України, присутній на засіданні, факт тиску не підтвердив.
Опубліковано рішення РСУ щодо заяви Олега Ткачука про тиск з боку АП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Ради суддів України Олег Ткачук заявив про тиск на орган суддівського самоврядування. Текст рішення опубліковано на сайті РСУ.

«Напередодні, сьогодні вночі та зранку до мене почала надходити інформація від суддів з різних регіонів України, членів Ради суддів України про те, що з Адміністрації Президента України головам судів надходять телефонні дзвінки з вимогою дати розпорядження делегованим від цих судів до Ради суддів України членам зірвати проведення засідання Ради суддів», - йдеться у тексті документу.

Зазначається, що такі спроби підірвати довіру до здатності судової влади самостійно вирішувати внутрішні проблеми і завдання, визначені Конституцією і Законами України, було продемонстровано 19 червня 2019 року під час зустрічі заступника глави Адміністрації Президента Руслана Рябошапки і заступника голови Ради суддів України Вадима Бутенка.

«Ніколи раніше працівники апарату Адміністрації Президента не дозволяли собі публічно демонструвати керівну і спрямовуючу роль у судовій владі», — заявив Ткачук.

Так, вказаний захід, висвітлений на офіційних інформаційних ресурсах, підтверджує подальші кроки спрямовані на дестабілізацію роботи вищого органу суддівського самоврядування та намагання окремих посадових осіб підпорядкувати собі судову владу.

«У зв’язку з цим, вважаю своїм громадянським і суддівським обов’язком, звернутися до Президента України, Генерального прокурора та Директора Державного бюро розслідувань із вимогою вжиття термінових, невідкладних заходів з метою припинення та попередження тиску посадових осіб офісу Президента України на суддів та судову владу, а також притягнення винних осіб до відповідальності», - резюмував очільник РСУ.

При тому, зазначається, що жоден член Ради суддів України, присутній на засіданні, факт тиску не підтвердив.

Рада суддів, заслухавши інформацію членів відомства, вирішила:

  1. Вважати, що інформація, оголошена Ткачуком О.С. у заяві 21 червня 2019 року, є такою, що не знайшла свого підтвердження.
  2. Рада суддів України не поділяє інформацію, оголошену в заяві Голови Ради суддів України Ткачука О.С. від 21 червня 2019 року.
  3. Вважати, що інформація, оголошена Ткачуком О.С. у заявах 21 червня 2019 року та 05 липня 2019 року є такою, що підриває авторитет вищого органу суддівського самоврядування і судової влади в цілому.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета»  повідомляла, що Рада суддів розглядала питання, чи дійсно був тиск на голову та членів РСУ з боку Адміністрації Президента.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси