Суд спростовує недостовірну інформацію, розміщену Аброськиним у Facebook

20:22, 6 августа 2019
Поширена інформація є недостовірною, оскільки не відповідає фактичним обставинам, неповною та однобічною.
Суд спростовує недостовірну інформацію, розміщену Аброськиним у Facebook
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області спростовує розміщений першим заступником голови Нацполіції України Вячеславом Аброськиним на своїй сторінці в мережі Фейсбук пост під заголовком: «На жаль, життя людини сьогодні, враховуючи рішення Мелітопольського суду, нічого не варте».

Поширена інформація є недостовірною, оскільки не відповідає фактичним обставинам, неповною та однобічною.

Так, у публікації йдеться про обрання слідчим суддею запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно осіб, які нібито вбили людину.

Насправді у провадженні слідчого судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області перебували клопотання щодо застосування запобіжних заходів відносно трьох осіб, кожна з яких підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України.

Тобто особам, які, зі слів першого заступника голови Національної поліції України Вячеслава Аброськина, винні у вбивстві людини, слідчим органу досудового розслідування — Національної поліції пред'явлено підозру у вчиненні хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненого групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї (частина четверта статті 296 Кримінального кодексу України).

Більше того, повідомлення про підозру у вчиненні умисного вбивства слідчим або прокурором в даному кримінальному провадженні не складалось та жодній особі (не кажучи про трьох фігурантів публікації) не вручалось.

Прес-служба Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області наголошує на неприпустимості поширення недостовірної інформації, а також спроб використання її для впливу на суд.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАБУ не змогло скасувати угоду ДСА щодо закупівель для аудіо- та відеофіксації в судах.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України