Конкурс до апеляційних судів: ВККС отримує дані про кількість посад від ДСА та ВРП

17:10, 16 августа 2019
9 серпня ВККС оголосила конкурс на вакансії в апеляційних судах.
Конкурс до апеляційних судів: ВККС отримує дані про кількість посад від ДСА та ВРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища кваліфікаційна комісія суддів України 9 серпня оголосила конкурс на 346 вакантних посад суддів в апеляційних судах. Перелік судів, а також кількість вакантних посад у кожному з них було розміщено на сайті Комісії.

Оголошуючи конкурс, ВККС враховувала інформацію про вакантні посади в апеляційних судах України, отриману від Державної судової адміністрації та Вищої ради правосуддя.

«ДСА формує штатну кількість у судах, враховуючи, зокрема, ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах. Після цього Вища рада правосуддя направляє до Вищої кваліфікаційної комісії суддів інформацію, в які суди і на скільки посад потрібно оголошувати конкурс», — говорить секретар Палати з питань добору і публічної служби суддів ВККС Михайло Макарчук.

Він також зазначив, що Комісія не може вносити зміни в кількість посад, на які було оголошено конкурс, та окремо оголошувати конкурс в апеляційному окрузі за місцезнаходженням суду.

«Наприклад, до нас звернулася голова Дніпровського апеляційного суду, щоб Комісія внесла корективи та оголосила конкурс лише до Дніпровського апеляційного суду, що знаходиться у місті Кривий Ріг. Визначення спеціалізації суддів з розгляду конкретних справ, вирішення інших питань внутрішньої діяльності суду, зокрема щодо розміщення робочих місць, віднесено до виключної компетенції загальних зборів суддів суду, і саме з цих підстав Комісія не може вирішувати порушені у зверненні питання. Водночас особливості роботи Дніпровського апеляційного суду можуть бути предметом обговорення з кандидатами на посади суддів до цього суду у процедурі співбесіди», — підкреслив Макарчук.

Крім того, під час оголошення конкурсу на вакантні посади суддів апеляційних судів Комісія зарезервувала деяку кількість посад у різних апеляційних судах. Це пов’язано з тим, що Комісія ще має вирішити питання про переведення до інших судів суддів із вищих спеціалізованих судів та Верховного Суду України, які припинили свою діяльність.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища кваліфкомісія суддів оголосила конкурс на посади держслужбовців.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва