Перегляд прожиткового мінімуму: суд оголосив перерву у засіданні до жовтня

12:47, 11 сентября 2019
Окружний адмінсуд оголосив перерву у підготовчому засіданні до 1 жовтня 2019 року.
Перегляд прожиткового мінімуму: суд оголосив перерву у засіданні до жовтня
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

10 вересня 2019 року відбулось підготовче засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у справі за позовом Станіслава Батрина до Кабінету міністрів України щодо перегляду прожиткового мінімуму на 2019 рік.

Позивач просить суд визнати протиправними дії уряду, який не провів та, відповідно, не врахував результатів науково-громадської експертизи сформованих наборів продуктів харчування, продовольчих продуктів і послуг при встановленні розміру прожиткового мінімуму в Україні на 2019 рік. Серед інших вимог позову — зобов’язати КМУ встановити прожитковий мінімум на 2019 рік відповідно до положень ЗУ «Про прожитковий мінімум» та ЗУ «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», розробити та подати на розгляд Верховної Ради України проект закону про внесення змін до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з урахуванням вищезгаданих вимог до прожиткового мінімуму.

З метою надання позивачеві часу для ознайомлення з відзивом на позов, що надійшов від відповідача, суд оголосив перерву у підготовчому засіданні до 1 жовтня 2019 року.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо перегляду прожиткового мінімуму.

Також прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що вижити на прожитковий мінімум неможливо.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва