Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція

10:00, 19 сентября 2019
На порядку денному — низка важливих питань.
Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 19 вересня, Вища рада правосуддя проводить чергове засідання, де планується розгляд багатьох важливих питань. Початок засідання о 10:00. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

На порядку денному:

Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

- у зв’язку з поданням заяви про відставку:

  1. Токарєвої Наталі Миколаївни — судді Харківського районного суду Харківської області;
  2. Стріжакової Тетяни Вікторівни — судді Приморського районного суду Запорізької області.

Розгляд питання про звільнення Чорнобука Валерія Івановича з посади судді апеляційного суду Дніпропетровської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Вищої ради юстиції  від 4 серпня 2016 року №1926/0/15-16.

Розгляд скарги судді Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області Воздвиженського Олександра Леонідовича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14 грудня 2018 року №3868/1дп/15-18 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Розгляд скарги судді Бахмацького районного суду Чернігівської області Пархоменка Павла Івановича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 15 березня 2019 року №773/1дп/15-19 про відмову у притягненні його до дисциплінарної відповідальності.

Розгляд скарги представника судді Печерського районного суду міста Києва Остапчук Тетяни Володимирівни – адвоката Лазаренко Ельвіри Олександрівни на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 24 квітня 2019 року №1278/1дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

Розгляд скарги судді Приморського районного суду міста Одеси Шенцевої Ольги Петрівни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 17 квітня 2019 року №1167/2дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

Розгляд скарги прокурора Жмеринської місцевої прокуратури Вінницької області Новогребельця Артура Олександровича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 12 грудня 2018 року №567дп-18 про накладення дисциплінарного стягнення.

Розгляд повідомлення судді Чернігівського апеляційного суду Бобрової Ірини Олексіївни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Розгляд повідомлення голови Шевченківського районного суду міста Львова Білінської Галини Богданівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП призначила перевірку звернення судді Октябрського райсуду Полтави.

Також ми повідомляли, що ВРП звернеться до ГПУ щодо відповідальності за дії, які порушують гарантії незалежності суддів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України