У ВАКС нагадали основні правила поведінки у суді

16:35, 7 ноября 2019
У суді зазначили, що завжди намагаються створити належні умови для всіх відвідувачів.
У ВАКС нагадали основні правила поведінки у суді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Керівниця відділу комунікацій Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис повідомила, що належна поведінка та повага до учасників судового провадження є невід’ємною складовою правової культури, передає прес-служба ВАКС.

«Від моменту запуску — точніше, навіть трохи до цього — Вищий антикорупційний суд постійно інформує громадськість та журналістів про резонансі судові засідання через офіційний сайт та соціальні мережі. Ми робимо це максимально своєчасно, оперативно реагуючи на всі, навіть багато разів повторювані, запитання.

У тимчасових приміщеннях ВАКС проведені ремонтні роботи та облаштовані зали судових засідань. На жаль, не всі зали судових засідань великі та не всі вони мають достатню кількість місць для представників ЗМІ та громадськості. Разом із тим, ВАКС завжди намагається створити належні умови для всіх відвідувачів.

Прикро, але останнім часом окремі представники засобів масової інформації нехтують простими правилами поведінки в залі судових засідань. Так, журналісти не вимикають звук на мобільних телефонах, виходять із зали судового засідання до завершення розгляду справи або до оголошення перерви у справі, запізнюються на судовий розгляд і цим заважають учасникам процесу.

Ми з великою повагою ставимося до роботи представників ЗМІ, однак нагадуємо: належна поведінка та повага до учасників судового провадження є невід’ємною складовою правової культури. Дуже сподіваємося на Ваше розуміння та подальшу плідну співпрацю і нагадуємо основні правила поведінки», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як виступати та правильно поводитись у суді.

Також ми писали, що комунікаційним комітетом системи правосуддя затверджено Пам’ятку про правила поведінки представників ЗМІ та громадських організацій

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси