Заволодіння стабкредитом НБУ: Антикорупційний суд обрав запобіжні заходи фігурантам справи

11:34, 15 ноября 2019
Питання щодо оскарження запобіжних заходів буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішень суду.
Заволодіння стабкредитом НБУ: Антикорупційний суд обрав запобіжні заходи фігурантам справи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 15 листопада, Антикорупцій суд обрав колишньому першому заступнику голови Нацбанку України запобіжний захід у вигляді застави в сумі 5 млн гривень. Крім того, суд поклав на підозрюваного ряд процесуальних обов’язків. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Facebook.

13 листопада 2019 року Антикорупційний суд застосував до директорки компанії, майно якої передавалось під заставу, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у сумі понад 1 млн 920 тисяч гривень.

Зазначається, що того ж дня директору компанії, яка здійснювала оцінку нерухомості та яка пов’язана з власниками «ВіЕйБі Банку», обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з 384,2 тис. гривень застави.

Засновнику фірми, пов’язаної з власниками «ВіЕйБі Банку», обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 576,3 тис. гривень.

Натомість члену Ради Національного банку України обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

12 листопада 2019 року Антикорупційним судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення 1 млн 156 тис. гривень застави колишньому заступнику голови правління «ВіЕйБі Банку», а колишній директорці Генерального департаменту банківського нагляду НБУ — тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення 15 млн 368 тис. гривень застави.

Питання щодо оскарження запобіжних заходів буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішень суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВАКС обрав запобіжні заходи трьом підозрюваним у справі про заволодіння стабкредитом НБУ.

Крім того, ми писали, що суддя Антикорсуду роз’яснив, які злочини об’єднує термін «корупція»

Також відомо, що у Антикорупційному суді відбулось чергове судове засідання у справі стосовно колишнього прокурора Генеральної прокуратури, викритого на отриманні 15 тис. доларів неправомірної вигоди.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва