Конкурс на посаду держсекретаря Мінекономіки: до ОАСК надійшов позов

17:26, 25 ноября 2019
Позивач просить суд зупинити рішення Комісії в частині щодо не допуску жодного з кандидатів на посаду держсекретаря Мінекономіки.
Конкурс на посаду держсекретаря Мінекономіки: до ОАСК надійшов позов
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Комісії з питань вищого корпусу державної служби щодо визнання протиправними її дій, а саме — проведення другого ситуаційного завдання в усній формі для перевірки професійних знань кандидатів на зайняття посади держсекретаря Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Позивач оскаржує результати вищезгаданого етапу конкурсу та рішення Комісії в частині щодо не допуску до співбесіди жодного з кандидатів на зайняття  посади державного секретаря Мінекономіки. Про це йдеться на сайті ОАСК.

Серед інших вимог позову — зобов’язати Комісію повторно провести етап розв’язання ситуаційних завдань в усній формі серед допущених кандидатів на вищезгадану посаду та завершити конкурс.

Також позивач подав до суду заяву про забезпечення позову, в якій просить суд зупинити рішення Комісії в частині щодо не допуску жодного з кандидатів на посаду держсекретаря Мінекономіки та заборонити Комісії проводити повторний конкурс на зайняття цієї посади.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі та наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ОАСК визнав протиправними дії уряду щодо перегляду прожиткового мінімуму.

Також ми повідомляли, що Окружний адмінсуд відкрив провадження за позовом Олега Ляшка до НАЗК.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області