Миколу Лисого поновлено на посаді військового прокурора Західного регіону України

08:15, 19 марта 2020
Львівський окружний адмінсуд поновив на посаді військового прокурора Західного регіону України Миколу Лисого.
Миколу Лисого поновлено на посаді військового прокурора Західного регіону України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Львівський окружний адміністративний суд у справі № 813/7690/14 поновив на посаді військового прокурора Західного регіону України з 24 жовтня 2014 року. Таке рішення ЛОАС ухвалив  24 лютого 2020 року.

«Поновити ОСОБА_1 на посаді військового прокурора Західного регіону України з 24.10.2014. Рішення суду в частині поновлення ОСОБА_1 на посаді допустити до негайного виконання», — йдеться у рішенні ЛОАС.

Крім цього суд вирішив стягнути з військової прокуратури Західного регіону України на користь поновленого на посаді прокурора — «середній заробіток (грошове забезпечення) за час вимушеного прогулу з 24.10.2014 по 24.02.2020 в розмірі 2540651 (два мільйони п`ятсот сорок тисяч шістсот п`ятдесят одна)грн. 39коп. з проведенням необхідних відрахувань відповідно до вимог чинного законодавства».

Рішення суду в частині стягнення середнього заробітку (грошового забезпечення) за один місяць в розмірі 18278 (вісімнадцять тисяч двісті сімдесят вісім) грн. 72 коп. з проведенням необхідних відрахувань відповідно до вимог чинного законодавства допустити до негайного виконання.

За даними Резонансу, йдеться про поновлення на посаді військового прокурора ЗРУ Миколи Лисого.

«Микола Лисий — це приклад для військових прокурорів. За його плечима колосальний досвід прокурорсько-слідчої практики, роботи в екстримальних умовах, — витримка, професіоналізм, порядність», — заявив його колишній керівник — перший заступник Генпрокурора (2014 рік) Микола Голомша.

Довідка: Лисий Микола Іванович (1969 р. н., м. Гайсин Вінницької обл.) — старший радник юстиції. Пройшов низку прокурорсько-слідчих посад, починаючи з 1992 року: слідчий військової прокуратури Первомайського гарнізону, помічник військового прокурора, заступник військового прокурора, військовий прокурор Первомайського гарнізону військової прокуратури Південного регіону України, військовий прокурор Черкаського гарнізону військової прокуратури Центрального регіону України.

У 2006-му — 2011-му роках Микола Лисий очолював військову прокуратуру Київського гарнізону.

На посаду прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері призначений з посади заступника прокурора Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері. 5 квітня 2014 року колективу прокуратури Західного регіону його представив виконувач обов’язків Генерального прокурора України Олег Махніцький.

Першочерговими завданнями, які стоять перед прокурорами воєнної сфери у регіоні, він визначив вирішення кадрового питання. У прокуратурі повинні залишитися і працювати лише професіонали, патріоти і порядні люди. Тим, хто був причетним до корупційних схем, не місце у сучасній прокуратурі, яка не має права працювати на чиїсь особисті замовлення, а повинна жорстко і принципово виконувати вимоги Конституції України, Закону про прокуратуру, захищати інтереси людини і інтереси держави, у тому числі — у воєнній сфері.

У листопаді 2014 генпрокуратур Віталій Ярема звільнив Миколу Лисого з посади військового прокурора Західного регіону в порядку виконання закону «Про очищення влади» (про люстрацію).

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Львівський окружний адміністративний суд рішенням по справі № №813/7563/14 поновив Миколу Гошовського на посаді прокурора Львівської області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду