Справа ПриватБанку та Дубілета: Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу банку

16:20, 9 июня 2020
Справа стосувалася захисту честі, гідності та ділової репутації, зобов’язання спростувати недостовірну інформацію.
Справа ПриватБанку та Дубілета: Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу банку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Постановою Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду від 27 травня 2020 року було повністю задоволено касаційну скаргу ПриватБанку, скасовано рішення судів попередніх інстанцій й відмовлено колишньому голові правління банку Олександру Дубілету в задоволенні позову про захист честі, гідності і ділової репутації. Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку.

Колишній керівник банку з 2017 року намагався визнати недостовірною інформацію, поширену на прес-конференції 4-го липня 2017 року, а саме  що «при видачі кредитів порушувались як нормативні документи Національного банку України, так і внутрішні документи самого банку. Всі 36 кредитів були підписані головою правління банку з перевищенням повноважень, які надавалися йому відповідними документами банку, у зв'язку з чим банк звернувся до Генеральної прокуратури України із заявами про вчинення кримінальних правопорушень». 

Мова йшла про 36 кредитних договорів, укладених під час так званої «трансформації» корпоративного кредитного портфелю банка, проведеної колишніми власниками банку напередодні його націоналізації.

Аналогічний позов був поданий до Печерського райсуду колишнім власником банку. Справа за його позовом і досі перебуває на розгляді в суді першої інстанції. 

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що судді Великої Палати Верховного Суду повідомили про тиск у справі Приватбанку. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України