Справи проти голови ДСА Зеновія Холоднюка: які рішення прийняла Комісія

15:20, 6 июля 2020
Комісія розглянула звернення народного депутата України Тараса Тарасенка
Справи проти голови ДСА Зеновія Холоднюка: які рішення прийняла Комісія
hcj.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 3 липня, Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя розглянула та затвердила пропозиції комітету з дисциплінарних проваджень щодо державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя, з питань дисциплінарних проваджень, порушених рішеннями Вищої ради правосуддя від 16 та 23 квітня 2020 року стосовно голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка за депутатськими зверненнями народного депутата України Тараса Тарасенка. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

У зверненні народний депутат, зокрема, зазначив, що серед працівників апаратів судів зростає критика роботи ДСА України, а лист Холоднюка З.В. до працівників судів із вимогою припинити критикувати роботу ДСА України може свідчити про порушення прав працівників апаратів судів на вільне волевиявлення і висловлення особистої думки.

Комісія встановила, що лист голови ДСА України стосувався посилення контролю за використанням робочого часу, недопустимості використання його для переписки в соціальних мережах, в тому числі щодо діяльності ДСА України, і не містить заборони працівникам судів на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Лист голови  ДСА України Холоднюка З.В. не є нормативно-правовим актом та не містить обов’язкових вказівок або наказів до виконання, а містить позицію голови ДСА України щодо заходів, спрямованих на врегулювання ситуації в судах, що склалася у зв’язку з пандемією.

Таким чином, розглянувши матеріали дисциплінарної справи, Комісія ухвалила висновок про відсутність у діях голови ДСА України Холоднюка З.В. складу дисциплінарного проступку та підстав для його притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Також Комісія розглянула дисциплінарне провадження стосовно голови ДСА України Холоднюка З.В. за іншим депутатським зверненням народного депутата України Тарасенка Т.П., у якому він зазначив, що громадяни Ляшенко Ю.Ю. та Кедик А.В. звернулися до нього та порушили питання підтримки їх петиції про ліквідацію ДСА України.

Здійснивши дисциплінарне провадження, Комісія ухвалила внести Вищій раді правосуддя пропозицію закрити дисциплінарне провадження за вказаним депутатським зверненням у зв’язку з тим, що у ньому відсутні відомості про ознаки дисциплінарного проступку голови ДСА України, а також посилання на фактичні дані щодо дисциплінарного проступку Холоднюка З.В.

У засіданні взяли участь голова Комісії Матвійчук В.В., члени Комісії Гречківський П.М., Голубицький С.С., Стародуб О.П., Гребенюк Т.Д., Масенко Д.Є.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що депутати взялися за ДСА: Комітет визнав роботу Зеновія Холоднюка незадовільною.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді