В Окружному адмінсуді іноземець оскаржує порядок придбання зброї в Україні

12:48, 17 июля 2020
Позивач просить включити паспорт іноземця до переліку документів для одержання дозволу на придбання зброї.
В Окружному адмінсуді іноземець оскаржує порядок придбання зброї в Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов громадянина США до Міністерства внутрішніх справ України. Про це інформує прес-центр ОАСК.

Так, позивач просить суд зобов’язати МВС протягом місяця включити паспортний документ іноземця до переліку документів, необхідних для одержання в органах поліції дозволу на придбання мисливської вогнепальної нарізної, гладкоствольної зброї, пневматичної зброї, холодної та охолощеної зброї.

Серед інших вимог позову – визнати протиправними та нечинними положення 7.3 та 12.2 Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів. Вказана інструкція затверджена наказом МВС від 21.08.1998р. № 622.

На думку позивача, оскаржувані ним положення є дискримінаційними та встановлюють обмеження для іноземців в отриманні вищевказаного дозволу.

Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в ОАСК розповіли про процедуру допуску до суду за документами в «Дії»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді