ВАКС наголошує, що завжди керується принципом презумпції невинуватості

13:21, 30 июля 2020
За словами судді-спікера Інни Білоус, від початку процесуальної діяльності Антикорсуд керувався принципами прозорості та доступності.
ВАКС наголошує, що завжди керується принципом презумпції невинуватості
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні суди комунікаційно віддалені від суспільства. А в умовах штучно вихованої суспільної недовіри до судів судова система надзвичайно боляче сприймає випадки поширення недостовірної інформації. Наслідки такого явища ще більше поглиблюють кризу комунікації. Про це розповіла суддя-спікер ВАКС Інна Білоус, передає пресслужба Антикорсуду.

За словами судді-спікера, від початку процесуальної діяльності ВАКС керувався принципами прозорості та доступності.

«Ми організовували трансляції, коментарі та новини з кожного доречного приводу, до карантину доступ у суд був не просто відкритим - ми зробили його максимально комфортним. Карантин уніс корективи, однак для нас це означає лише корегування комунікацій з тим, щоб Вищий антикорсуд і далі відрізнявся якісною комунікацією», - підкреслила Інна Білоус.

За словами судді-спікера, формування думки громадян щодо здійснення правосуддя в Україні відбувається під час особистої участі в судових засіданнях або під час обговорення досвіду колег, друзів, членів родини, які там побували. Тому суд має бути проактивним  першоджерелом надання інформації про свою діяльність безпосередньо суспільству та ЗМІ, які є посередниками у її поширенні.

«До прикладу, в ході висвітлення своєї роботи ВАКС керується, зокрема, принципом презумпції невинуватості, тому ніколи не наводить прізвищ та імен. Через це траплялись випадки, коли  ЗМІ розповсюджували помилкову  інформацію, персоніфікуючи одну особу замість іншої», - наголосила Інна Білоус.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що за майже рік роботи Вищий антикорсуд ухвалив 14 вироків

Додамо, що упродовж карантину ВАКС отримав 25 кримінальних проваджень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва