Справа «Укрбуду»: Микитася залишили під вартою

16:41, 3 сентября 2020
ВАКС залишив під вартою експрезидента державної будкорпорації до 3 жовтня, який підозрюється  у махінаціях із житлом для військових.
Справа «Укрбуду»: Микитася залишили під вартою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 3 вересня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора та продовжив експрезиденту державної будкорпорації Максиму Микитасю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 жовтня 2020 року включно, з можливістю внесення застави у розмірі 100 000 000 гривень, визначеної ухвалою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Повідомляє пресцентр ВАКС. 

У разі внесення застави на підозрюваного покладаються такі процесуальні обов’язки: прибувати за першою вимогою до детектива, прокурора, слідчого судді, суду; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, експрезидент державної будкорпорації підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. За версією слідства, ГУ Нацгвардії України та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. Натомість, Нацгвардія мала отримати там 50 квартир та 30 паркомісць. Проте, у 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Як встановила проведена експертиза, вартість квартир на околиці на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінили квартири на Печерську.

Раніше «Судово-юридична газета» вже повідомляла, що Вищий антикорупційний суд не задовольнив клопотання прокурора САП щодо продовження обов’язків, покладених на експрезидента державної будкорпорації Максима Микитася.

Крім того, 14 травня Вищий антикорупційний суд, розглядаючи справу щодо заволодіння квартирами Нацгвардії, змінив запобіжний захід колишньому народному депутату.

Додамо, що екснардепу Микитасю змінили запобіжний захід.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва