8ААС обмежив відправку поштової кореспонденції

18:33, 30 октября 2020
Восьмий ААС застосуватиме альтернативні способи зв’язку та комунікації.
8ААС обмежив відправку поштової кореспонденції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Восьмий апеляційний адміністративний суд повідомив, що критична ситуація з фінансуванням зумовлює труднощі у відправленні поштової кореспонденції: з 30 жовтня 2020 року Восьмий ААС тимчасово обмежує відправлення поштової кореспонденції. Відповідну заяву оприлюднили у пресслужбі 8ААС.

«Попри все, належне інформування учасників процесу про стан розгляду справ як складова дотримання принципів верховенства права, гласності та відкритості судочинства і надалі є одним із пріоритетів у діяльності Восьмого ААС.

Гарантування ефективної реалізації процесуальних прав учасників судового процесу вимагає від Восьмого ААС застосування альтернативних способів зв’язку та комунікації.

Але будь-яка комунікація – це, як мінімум, двостороння взаємодія, тому закликаємо учасників процесу активно співпрацювати із судом. Зокрема, пропонуємо використовувати такі способи отримання інформації про виклик до суду та результати розгляду справ:

- електронна пошта: зазначайте, будь ласка, у позовних заявах, апеляційних скаргах, клопотаннях чи інших процесуальних документах, які подаються до суду першої та апеляційної інстанції, адресу електронної пошти, на яку буде зручно отримувати кореспонденцію від суду, як-от повістки про виклик до суду, копії судових рішень. Також Ви можете подати заяву про отримання процесуальних документів в електронному вигляді (зразок на вебсайті);

- вебсайт суду:

1) ознайомитись з інформацією щодо місця, дати та часу призначення справи до розгляду можна у розділі «Громадянам», підрозділ «Список справ, призначених до розгляду»;

2) дізнатись про стан розгляду справи (у тому числі про склад суддів, рух справи) – на порталі Судова влада України;

3) отримати інформацію про виклик особи, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якої невідоме;

- телефон: зателефонувати до канцелярії суду за номером (032) 261-45-14, сектору роботи зі зверненнями громадян та надання інформації за номером (032) 2367521 або до Єдиного контакт-центру судової влади України за номером 0-800-501-492;

- «Електронний суд»: зареєструйтесь та отримуйте процесуальні документи через цю підсистему;

- Єдиний державний реєстр судових рішень: ознайомитись із текстами судових рішень можна шляхом пошуку на сайті.

З огляду на зазначене вище, просимо з розумінням поставитись до ситуації, що склалася, та повідомляти суд про всі відомі засоби зв’язку - офіційні адреси, адреси електронної пошти, номери телефонів усіх учасників провадження.

Сподіваємось, що незручності будуть тимчасовими і надсилання поштової кореспонденції найближчим часом буде відновлено. Про усі зміни Восьмий ААС буде повідомляти додатково на вебсайті суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у ТААС закінчуються марки для відправлення поштової кореспонденції.

Також Західний апеляційний господарський суд припинив відправку поштової кореспонденції.

А ще Обухівський районний суд Київської області припинив відправку поштової кореспонденції. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва