Вищий антикорсуд спростував інформацію щодо судді Сергія Мойсака

16:16, 2 декабря 2020
Автор неправдивого повідомлення звинуватив суддю ВАКС в отриманні хабаря » та «витоку» відомостей досудового розслідування.
Вищий антикорсуд спростував інформацію щодо судді Сергія Мойсака
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вищий антикорупційний суд офіційно спростував поширену неправдиву інформацію, яка стосується ухваленого рішення у справі щодо майна Нацгвардії.

У ВАКС назвали звинувачення судді Сергія Мойсака в отриманні неправомірної вигоди, позапроцесуальній співпраці з Офісом Президента України, а також у витоку інформації є безпідставними та маніпулятивними.

«Учора, 01 грудня 2020 року, на особистій сторінці українського журналіста у Facebook була оприлюднена інформація щодо резонансного кримінального провадження, пов’язаного з квартирами Національної гвардії. У публікації, зокрема, надано оцінку процесуальній діяльності судді Вищого антикорупційного суду Сергія Мойсака та ухваленим ним рішенням. Крім того, з посиланням на власні джерела, автор звинуватив суддю в «отриманні хабарів» та «витоку» відомостей досудового розслідування. Він також зазначив, що наразі саме цей суддя заблокував вручення підозри високопосадовцю з Офісу Президента України та відмовив у наданні дозволу на його затримання.

Вищий антикорупційний суд офіційно заявляє:

- до канцелярії суду ніколи не надходило клопотання про надання дозволу на затримання вказаного високопосадовця;
- повідомлення про підозру складається прокурором або слідчим за погодженням з прокурором та того ж дня вручається конкретній особі. Слідчий суддя не бере участі в цій процесуальній дії та не може на неї впливати», - сказано у заяві ВАКС.

Наразі спростування та перевірка наведених даних неможливі через те, що суд та будь-яка стороння особа не можуть мати доступу до викладених журналістом обставин, адже вони становлять таємницю досудового розслідування, зазначили у суді та попросили журналістів користуватись офіційною інформацією.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета»  повідомляла, що Антикорсуд залишив підозрюваного у справі «Укрбуду» Максима Микитася під вартою. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде