ДСА оприлюднила тривожну статистику захворюваності на COVID-19 у судовій владі

13:10, 8 декабря 2020
Наразі підтверджено 3164 випадки захворюваності.
ДСА оприлюднила тривожну статистику захворюваності на COVID-19 у судовій владі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Станом на 7 грудня у місцевих, апеляційних судах, інших органах та установах системи правосуддя з початку карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, підтверджено 3164 випадки захворюваності.

Своєчасне виявлення, правильне та інтенсивне лікування сприяло одужанню 614 осіб. Загалом у лікарнях та на самоізоляції з березня до грудня 2020 року перебувало 2550 осіб (судді, працівники апарату судів та інших судових установ).

За статистикою найменше постраждалих від COVID-19 у судах та інших органах системи правосуддя виявлено в Луганській області (36 осіб), Кіровоградській області (44 особи) та Херсонській області (65 осіб). 

Найбільшу кількість заражених коронавірусною інфекцією зафіксовано: у Київській області та місті Києві (584 особи), Дніпропетровській області (196 осіб), Львівській області (182 особи), Одеській області (179 осіб) та Харківській області (146 осіб).

У 5 працівників судів зафіксовані повторні випадки захворюваності на COVID-19.

Летальних випадків внаслідок захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, за весь період карантину в судах та інших судових установах, на щастя, не трапилося.

Державна судова адміністрація України продовжує наголошувати на суворому дотриманні працівниками органів у системі правосуддя правил із попередження та профілактики захворюваності на коронавірусну хворобу (COVID-19).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Закарпатський окружний адміністративний суд повідомив, що у працівника суду діагностовано коронавірус.

До слова, Західний апеляційний господарський суд припинив відправку поштової кореспонденції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України