В суді Тернопільщини стався «справжній бойовик»

20:29, 2 февраля 2021
Відбулося навчання судових охоронців.
В суді Тернопільщини стався «справжній бойовик»
Джерело фото: sso.court.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Кременецькому районному суді Тернопільської області 1 лютого розігрався справжній трилер: лунали постріли, брязкали щити, билося скло й лунали вигуки: “Ганьба” та “Беззаконню стоп”. Все це відбувалося в межах спільного тактико-спеціального навчання співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Тернопільській області та територіального підрозділу Нацполіції особливого призначення “КОРД”, - передає пресслужба ССО.

Розпочалося спільне навчання з дій судових охоронців, спрямованих на  припинення порушень громадського порядку біля будівлі суду, де агресивно налаштовані молодики, незадоволені рішенням суду, спробували прорватися до зали судових засідань та здійснити судочинство на свій розсуд.

Надалі охоронці Феміди вже безпосередньо в залі судового засідання вгамовували намагання учасників однієї зі сторін судового процесу, які не змогли стримати свого обурення рішенням суду й вирішили вчинити самосуд над суддею та потерпілою стороною.

Коли за сценарієм навчання в будівлі суду захопили заручника, за справу взялися спецпризначенці підрозділу Нацполіції особливого призначення “КОРД”, які провели блискавичну операцію зі звільнення заручника та знешкодження уявного терориста.

Керівники навчання високо оцінили дії судових охоронців і поліцейських спецпризначенців. Заступник начальника Територіального управління Служби у Тернопільській області полковник Служби судової охорони Василь Довганич відзначив фаховість бійців задіяних підрозділів, а командир підрозділу “КОРД”, підполковник поліції Дмитро Болтян зазначив, що кожен учасник навчання здобув першокласний досвід, навчився чітко та швидко реагувати на загрози, які можуть виникнути в службовій діяльності.

Також ми писали, що Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області перейшов під охорону ССО.

Нагадаємо, що у Кам’янці-Подільському судові охоронці «рятували суддю».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва