Немає коштів для виплати зарплати: Васильківський райсуд Дніпропетровської області зіткнувся з проблемою

16:40, 2 марта 2021
Васильківський районний суд Дніпропетровської області повідомив про дефіцит коштів для виплати заробітної плати працівникам апарату суду.
Немає коштів для виплати зарплати: Васильківський райсуд Дніпропетровської області зіткнувся з проблемою
Джерело фото: mistaua.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Вищої ради правосуддя надійшло звернення Васильківського районного суду Дніпропетровської області щодо критичного недофінансування, зокрема низького рівня оплати праці працівників апарату суду, із проханням вжити необхідних заходів для врегулювання ситуації, що склалася. Про це повідомляє пресслужба ВРП.

Станом на 23 лютого 2021 року фактична кількість суддів становить 2 особи, штатним розписом передбачено 3 посади суддів. Повноваження здійснювати правосуддя має 1 суддя. Згідно з даними Державної судової адміністрації України за 2020 рік у провадженні Васильківського районного суду Дніпропетровської області перебувало 1526 справ і матеріалів, з яких 1412 надійшли у звітному періоді. Навантаження одного судді в середньому становить 1412 справ на рік. При цьому в Васильківській селищній громаді Дніпропетровської області проживає 17210 осіб, які є потенційними користувачами судових послуг.

Вища рада правосуддя вкотре наголошує, недофінансування судової влади є прямим втручанням в її незалежність і, як наслідок, позбавляє громадян доступу до правосуддя.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області звернувся до ВРП щодо критичного недофінансування. 

Крім того, суд на Донеччині перебуває в умовах тотального недофінансування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва