Рік карантинних обмежень: кількість позовів в ОАСК збільшилась на 20%

15:00, 26 марта 2021
Основна частина позовів – близько 80% отримано поштою, 17,5% позовних заяв надійшло через скриньку та нарочно, менше 3% позивачів скористались «Електронним судом» при зверненні до суду.
Рік карантинних обмежень: кількість позовів в ОАСК збільшилась на 20%
Джерело фото: freepic
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 12 березня 2020 року до 12 березня 2021 року канцелярією ОАСК зареєстровано понад 35 тис. позовів та 183  тис. вхідної кореспонденції (клопотання, заяви, звернення та інші процесуальні документи). Основна частина позовів – близько 80% отримано поштою, 17,5% позовних заяв надійшло через скриньку та нарочно, менше 3% позивачів скористались «Електронним судом» при зверненні до суду. Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

У суді порівняли обсяг надходжень «карантинного» року з попереднім періодом – з 12 березня 2019 року до 12 березня 2020 року і з’ясували, що кількість отриманих Окружним адміністративним судом міста Києва позовів збільшилась майже на 20%.

Як відомо, Кабінет Міністрів України продовжив дію карантину на всій території України до 30 квітня 2021 року, а станом на 25 березня через значне поширення COVID-19 до «червоної» карантинної зони віднесено 10 областей та місто Київ. 

Окружний адміністративний суд міста Києва продовжує забезпечувати право кожного громадянина на доступ до правосуддя. В період карантинних обмежень подати документи до суду можна таким чином:

- направити поштою (01051, м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корп.1);

- через «Електронний суд» або надіслати на [email protected] (за наявності ЕЦП);

- через скриньку вхідної кореспонденції (вул. Петра Болбочана, 8).

«Просимо з розумінням поставитись до тимчасових заходів, які спрямовані, в першу чергу, на недопущення подальшого поширення COVID-19 та збереження здоров’я працівників і відвідувачів суду», - зазначають в ОАСК.

Всі документи, направлені через «Електронний суд», реєструються канцелярією суду відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду. Питання відкриття провадження за позовами, які надійшли через «Електронний суд», вирішується безпосередньо суддями на підставі положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Також «Судово-юридична газета» писала, що рішення, яким ОАСК зобов’язав МОЗ розробити медичні норми допуску українців до занять спортом, набрало законної сили. 

А також про те, що в ОАСК оскаржують Порядок виплати соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді