Позови Тупицького та Касмініна до УДО: ОАСК відкрив провадження

11:20, 14 апреля 2021
Суд розглядатиме дані адміністративні справи у порядку спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.
Позови Тупицького та Касмініна до УДО: ОАСК відкрив провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справах за позовами Олександра Тупицького та Олександра Касмініна щодо недопуску їх до приміщення Конституційного Суду України. Зокрема, суд визнав подані позовні заяви і додані до них матеріали достатніми для прийняття до розгляду та відкриття провадження у справах. Про це йдеться на сайті ОАСК. 

ОАСК розглядатиме дані адміністративні справи у порядку спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Нагадаємо, позивачі звернулись до ОАСК з позовними заявами, в яких просять суд визнати протиправними дії військовослужбовців Управління державної охорони України щодо недопуску О. Тупицького та О. Касмініна до приміщення Конституційного Суду України та просять зобов'язати УДО не чинити перешкоди в їх допуску до приміщення КСУ.

Нагадаємо, у суботу, 27 березня, Президент України Володимир Зеленський скасував укази про призначення суддями КСУ Олександра Тупицького та Олександра Касмініна. 

Також ВС відкрив провадження у справах щодо оскарження указу Зеленського про скасування призначення суддів КСУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва