Скільки суддів звільнила Вища рада правосуддя протягом I кварталу 2021 року

16:22, 14 апреля 2021
Із січня по березень 2021 року Вища рада правосуддя прийняла рішення про звільнення 41 судді.
Скільки суддів звільнила Вища рада правосуддя протягом I кварталу 2021 року
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Протягом I кварталу 2021 року Вища рада правосуддя звільнила 41 суддю. Про це йдеться в інформаційно-аналітичній довідці про діяльність Вищої ради правосуддя та Дисциплінарних палат Вищої ради правосуддя за січень – березень 2021 року, а також протягом 2017–2020 років, підготовленій відділом статистично-аналітичної роботи секретаріату ВРП, повідомляється на сайті ВРП. 

Із січня по березень 2021 року Вища рада правосуддя прийняла рішення про звільнення 41 судді.

За загальними обставинами звільнено 34 судді: 33 – у зв’язку з поданням заяви про відставку, 1 – у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням; 0 – у зв’язку з неспроможністю виконувати повноваження за станом здоров’я.

За особливими обставинами звільнено 7 суддів: 6 – за вчинення істотного дисциплінарного проступку, 1 – внаслідок визнання його за результатами кваліфікаційного оцінювання таким, що не відповідає займаній посаді; 0 – у зв’язку з порушенням вимог щодо несумісності.

За аналогічний період 2020 року звільнено 38 суддів:

- за загальними обставинами звільнено 31 суддю (31 – у зв’язку з поданням заяви про відставку, 0 – у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням; 0 – у зв’язку з неспроможністю виконувати повноваження за станом здоров’я);

- за особливими обставинами звільнено 7 суддів (6 – за вчинення істотного дисциплінарного проступку, 1 – внаслідок визнання його за результатами кваліфікаційного оцінювання таким, що не відповідає займаній посаді; 0 – у зв’язку з порушенням вимог щодо несумісності).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, скільки дисциплінарних скарг розглянула Вища рада правосуддя з початку року. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде