Кібератаки європейских країн: українця затримали за створення вірусів-шифрувальників

15:00, 16 апреля 2021
За створення та збут вірусів-шифрувальників для атак на фінустанови європейських країн судитимуть українського хакера.
Кібератаки європейских країн: українця затримали за створення вірусів-шифрувальників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора до суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом створення та збуту шкідливих програмних засобів (ч. 1 ст. 361-1 КК України), - повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, обвинувачений спеціалізувався на модифікації та криптуванні шкідливого програмного забезпечення типу віруси-шифрувальники (Ransomware), яке в подальшому збував хакерським угрупованням для вчинення протиправної діяльності. Це тип шкідливої програми, з використанням якої хакери заражають комп'ютери потерпілих, що надає змогу віддалено зашифрувати інформацію і в подальшому вимагати викуп за нібито розблокування доступу до зашифрованих даних. Хакерські атаки були спрямовані на фінансові установи європейських країн.

За результатами проведення комп'ютерно-технічних експертиз у обвинуваченого було виявлено сотні різноманітних шкідливих програмних продуктів, які модифікувались та криптувались, що дозволяло «обходити» сучасні антивірусні програми.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту кіберполіції.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як перевірити, чи не опинилися ваші дані з Facebook у руках хакерів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде