ВАКС обрав запобіжний захід колишньому заступнику директора ДП «Південдіпрошахт»

15:10, 30 апреля 2021
За версією правоохоронних органів, підозрюваний спільно з колишнім в.о. директора ДП «Південдіпрошахт», будучи обізнаними про плановану реорганізацію державного підприємства шляхом його приєднання до Національної вугільної компанії, створили штучну заборгованість в розмірі 7 млн гривень.
ВАКС обрав запобіжний захід колишньому заступнику директора ДП «Південдіпрошахт»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та обрала запобіжний захід колишньому заступнику директора державного підприємства «Південдіпрошахт» у вигляді нічного домашнього арешту. Про це інформує пресслужба ВАКС.

Також на підозрюваного покладено такі процесуальні обов’язки: прибувати до детектива, прокурора та суду за першою вимогою; не залишати межі Харкова без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним та свідками у кримінальному провадженні;  здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд до України; носити електронний засіб контролю.

Термін дії обов’язків – до 27 червня 2021 року, але в межах строку досудового розслідування.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. За версією правоохоронних органів, підозрюваний спільно з колишнім в.о. директора ДП «Південдіпрошахт», будучи обізнаними про плановану реорганізацію державного підприємства шляхом його приєднання до Національної вугільної компанії, створили штучну заборгованість в розмірі 7 млн гривень перед приватною компанією, директором якої підозрюваний був у той же час, коли обіймав посаду в ДП.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ВАКС розгляне справу щодо отримання хабаря в 1,8 млн головою та посадовцем однієї з ОДА.

Крім того, ми повідомляли про корупцію в оборонній сфері: справу про розкрадання скерували до ВАКС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді