Впровадження модельних рішень у сфері судової безпеки: обговорили головні питання

17:42, 7 мая 2021
Олексій Сальніков зазначив, що безпека суду (суддів, членів їх сімей, працівників апарату суду, учасників судового процесу) є основою незалежності судочинства.
Впровадження модельних рішень у сфері судової безпеки: обговорили головні питання
Джерело фото: dsa.court.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«З питань безпеки при вході в приміщення суду починається уявлення про суд та формування думки про його діяльність», - відзначив т. в. о. голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, відкриваючи  конференцію «Вдосконалення роботи судів через впровадження модельних рішень у сфері судової безпеки», що відбулася 7 травня, передає офіційний сайт ДСА.

Зокрема, Олексій Сальніков зазначив, що безпека суду (суддів, членів їх сімей, працівників апарату суду, учасників судового процесу) є основою незалежності судочинства, тому «для нас є важливим досвід партнерів із організації простору суду, поліпшення доступності до судів, коригування безпекових потреб – саме ці питання надалі Проект впроваджуватиме в модельних судах», - наголосив т. в. о. голови ДСА України.

До учасників конференції з вітальною промовою також звернулись голова Служби судової охорони Валерій Бондар, проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок.

Головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проекту ЄС «Право-Justice» Анна Адамська – Галлант подякувала усім зацікавленим сторонам за можливість реалізації Ініціативи «Модельні суди», увагу судів до безпекових питань, що реалізуються у межах Ініціативи, бажання змін та їх впровадження у Модельних судах.

Під час конференції обговорено основні напрями впровадження модельних рішень у сфері судової безпеки, питання особистої безпеки суддів та працівників апарату, а саме: організаційні та психологічні аспекти, досвід судів у реалізації модельних рішень, пов’язаних із безпекою, систему повідомлення про інциденти.

Учасникам заходу презентовано посібник «Особиста безпека суддів та працівників апарату», що містить інформацію про управління ризиками, організаційні обов’язки, питання особистої безпеки тощо, а також представлено Концепцію запровадження системи повідомлення про випадки порушення безпеки у судах.

Конференція проведена в рамках нової фази Ініціативи «Модельні суди», організованої Проектом ЄС «Право-Justice».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що проект ЄС підтримуватиме ДСА в запровадженні новацій у судах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси