КАС ВС продовжив розгляд справи щодо оскарження Указу Президента про скасування призначення судді КСУ

15:45, 4 июня 2021
У судовому засіданні оголошено перерву.
КАС ВС продовжив розгляд справи щодо оскарження Указу Президента про скасування призначення судді КСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

4 червня 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжив розгляд справи № 9901/97/21 за позовом Олександра Касмініна. Позивач просить визнати протиправним і скасувати Указ Президента України від 27 березня 2021 року № 124/2021 «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» в частині скасування Указу Президента України від 17 вересня 2013 року № 513 про призначення його (позивача) суддею Конституційного Суду України. 

Судова колегія заслухала клопотання представника Президента України про закриття провадження у справі, оскільки, на переконання відповідача, справа не підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства, а розгляд цього спору є повноваженням Конституційного Суду України.

Верховний Суд відмовив у задоволенні цього клопотання.

Представник відповідача заявив також клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з конституційним поданням 49 народних депутатів України від 8 квітня 2021 року № 3/133(21) щодо відповідності Конституції України (конституційності) указів Президента України про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України та скасування указів Президента про призначення суддів КСУ до вирішення питання про відкриття провадження у цій справі.

Верховний Суд, порадившись на місці, ухвалив відмовити в задоволенні зазначеного клопотання.

Крім цього, Верховний Суд відмовив у задоволенні ще одного клопотання відповідача – про залучення до участі у справі Служби безпеки України як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Під час цього судового засідання були досліджені письмові докази.

Суд зобов’язав відповідача у встановлений термін надати додаткові пояснення у справі.

У судовому засіданні оголошено перерву. Розгляд справи буде продовжено 30 червня 2021 року об 11:00.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що КАС ВС висловився щодо відповідальності суб'єкта господарювання за ведення бухгалтерської звітності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде