Справа про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна: ВАКС повідомив деталі

12:21, 9 июля 2021
Антикорсуд відмовив у затвердженні угоди про визнання винуватості у справі щодо надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна.
Справа про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна: ВАКС повідомив деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

8 липня колегія суддів Вищого антикорупційного суду, під час розгляду кримінального провадження за обвинуваченням адвоката у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, розглянула угоду про визнання винуватості. Так, вказана особа обвинувачується у спробі підкупу голови Фонду державного майна. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

До суду надійшла угода про визнання винуватості, укладена між прокурором САП та обвинуваченим. Відповідно до угоди про визнання винуватості обвинувачений зобов’язується підтвердити згоду з висунутим обвинуваченням та надати показання щодо обставин вчинення ним кримінального правопорушення, згідно з висунутим обвинуваченням у судовому засіданні. Сторони угоди узгодили покарання обвинуваченому у виді 5 років позбавлення волі. Крім цього, сторони узгодили звільнення обвинуваченого від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням та покладенням обов’язків, передбачених ст. 76 КК України.

Під час розгляду судом угоди та перевірки її на відповідність вимогам закону, факти визнання вини та щирого каяття обвинуваченого не знайшли свого підтвердження, як і не встановлено обставин співпраці обвинуваченого зі слідством під час досудового розслідування.

Суд вважає, що угода не відповідає за метою укладення інтересам суспільства, оскільки спрямована винятково на задоволення приватного інтересу обвинуваченого щодо пом’якшення покарання.

Таким чином, колегія суддів дійшла до висновку, що угода про визнання винуватості не відповідає інтересам суспільства, а умови угоди суперечать вимогам Кримінального процесуального кодексу України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Генпрокуратурі вважають, що приміщення заводу «Арсенал» були приватизовані незаконно.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області