Суд відсторонив керівництво АРМА і відправив під домашній арешт

14:19, 29 июля 2021
У ДБР заявили, що особи на підставі підроблених судових рішень перераховували кошти на банківський рахунок фізичної особи, яка не мала до грошей жодного відношення, а потім розподіляли їх між собою.
Суд відсторонив керівництво АРМА і відправив під домашній арешт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суд відсторонив від посад підозрюване у привласненні понад 400 тисяч доларів США керівництво Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами та відправив під домашній арешт.

Про це повідомив заступник голови АРМА Володимир Павленко.

«Нічний домашній і відсторонення. Матиму тепер час для мемуарів та особистого розвитку. Оскаржувати буду. Інтерв’ю дам незабаром», - написав Павленко у дописі на Facebook.

Також пресслужба ДБР повідомила, що Печерський районний суд міста Києва 29 липня ухвалив відсторонити від посади т.в.о. голови АРМА Віталія Сигидина та його заступника Володимира Павленка. Суддя Сергій Вовк обрав держслубовцям запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту строком до 24 вересня, після того, як працівники ДБР повідомили їм про підозру у привласненні понад 400 тис. доларів США.

Також відомо, що відсторонення і таку саму міру запобіжного заходу отримав і начальник управління менеджменту активів АРМА Вахтанг Бочоришвілі.

Напередодні Державне бюро розслідувань у співпраці з Офісом Генпрокурора та СБУ викрило факт зловживань керівництвом АРМА.

Встановлено, що протягом серпня-грудня 2020 року тимчасово виконуючий обов’язки Голови АРМА, його заступник, начальник управління цієї установи у змові з адвокатами та фізичною особою заволоділи коштами, які були передані в управлінні АРМА.

Вказані особи на підставі підроблених судових рішень безпідставно перераховували кошти на банківський рахунок фізичної особи, яка не мала до грошей жодного стосунку.

Потім ці гроші розподілялись між учасниками групи.

Шістьом особам повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою, в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Вже підготовлені клопотання про обрання підозрюваним адвокатам та цивільній особі запобіжних заходів, які суд розгляне також сьогодні. Слідство триває.

ДБР також перевіряє причетність вказаних осіб до кримінального правопорушення, пов’язаного відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що керівництву АРМА повідомлено про підозри у привласненні понад $400 тисяч.

Крім того, ми повідомляли про те, що підозрюється підполковник ЗСУ в «підробці» накладних на 900 тисяч грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки