Проект Щорічної доповіді за 2020 рік «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні» буде винесено на затвердження ВРП

14:45, 29 июля 2021
Цей документ, який складається четвертий рік поспіль, слугує індикатором поточного стану забезпечення суддівської незалежності і дає можливість виявити проблеми у цій сфері для вироблення способів їх вирішення.
Проект Щорічної доповіді за 2020 рік «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні» буде винесено на затвердження ВРП
Джерело фото: coe.int
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Члени Постійної комісії Вищої ради правосуддя з підготовки щорічної доповіді про стан забезпечення незалежності суддів в Україні під час чергового засідання розглянули пропозиції та напрацювання до проекту Щорічної доповіді про стан забезпечення незалежності суддів в Україні за 2020 рік.

Про це повідомляє пресслужба ВРП.

Підготовка щорічної доповіді про стан забезпечення незалежності суддів в Україні є одним із завдань Вищої ради правосуддя, передбачених Законом України «Про Вищу раду правосуддя». Цей документ, який складається четвертий рік поспіль, слугує індикатором поточного стану забезпечення суддівської незалежності і дає можливість виявити проблеми у цій сфері для вироблення способів їх вирішення.  

Після доопрацювання правок і зауважень Постійна комісія Вищої ради правосуддя з підготовки щорічної доповіді про стан забезпечення незалежності суддів в Україні 28 липня 2021 року схвалила проект Щорічної доповіді за 2020 рік «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні» та вирішила внести  на розгляд Вищої ради правосуддя питання про її затвердження.

Документ висвітлює широкий спектр проблемних питань, пов’язаних із забезпеченням авторитету правосуддя та незалежності суддів в Україні, зокрема щодо стану нормативно-правового забезпечення у сфері правосуддя та дотримання гарантій незалежності суддів, вжиття Вищою радою правосуддя заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя, шляхи посилення незалежності суддів, а також пропозиції органів суддівського самоврядування, інших органів та установ системи правосуддя, громадських об’єднань.

Участь у засіданні взяли Голова комісії Олексій Маловацький, члени Постійної комісії Лариса Швецова, Володимир Говоруха та Віктор Грищук.

Рішенням ВРП від 30 травня 2017 року № 1333/0/15-17 утворено Постійну комісію ВРП з підготовки щорічної доповіді про стан забезпечення незалежності суддів в Україні.

Рішенням ВРП від 10 грудня 2020 року № 3475/0/15-20 затверджено структуру доповіді за 2020 рік.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Національна асоціація адвокатів України попереджає про загрозу блокування роботи ВРП.

Додамо, що повідомляли, чи буде в Україні «суд у смартфоні»: що записали до Положення про електронне правосуддя.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва