Виплата ветерану з інвалідністю допомоги у меншому розмірі: суд визнав бездіяльність протиправною

17:02, 8 ноября 2021
Ветерану війни з інвалідністю виплатили грошову допомогу у розмірі меншому, ніж передбачено законом: суд розглянув справу.
Виплата ветерану з інвалідністю допомоги у меншому розмірі: суд визнав бездіяльність протиправною
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов ветерана війни та визнав протиправною бездіяльність управління соціального захисту населення Косівської районної державної адміністрації. Деталі повідомили у пресслужбі суду.

У матеріалах справи повідомляється, що позивачу як особі з інвалідністю IIІ групи внаслідок війни нарахували та виплатили щорічну разову грошову допомогу у травні 2021 рік у розмірі 3 391 грн, а це менше, аніж передбачено Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

А тому відповідача суд зобов’язав перерахувати та виплатити грошову допомогу у розмірі семи мінімальних пенсій за віком з урахуванням раніше виплаченої суми.

«Посилання управління соціального захисту населення Косівської РДА на відсутність відповідного фінансування є необґрунтованими, оскільки гарантовані законом виплати, пільги тощо неможливо поставити в залежність від видатків бюджету», - зазначається у висновках рішення суду.

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Раніше ми розповідали, які документи посвідчують спеціальний статус особи для призначення пенсії зі зниженням пенсійного віку як учаснику бойових дій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України