Обвинувальний акт стосовно експертки у справі передачі трубопроводу «Самара-Західний напрямок» скеровано до суду

14:52, 2 декабря 2021
Досудове розслідування у справі закінчено і обвинувальний акт скеровано до ВАКС для розгляду по суті.
Обвинувальний акт стосовно експертки у справі передачі трубопроводу «Самара-Західний напрямок» скеровано до суду
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє, що за матеріалами досудового розслідування детективів НАБУ прокурором САП скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишньої заступниці директора ДП «Український державний науково-дослідний і проектний інститут азотної промисловості і продуктів органічного синтезу», яка за версією слідства причетна до незаконної передачі української частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок».

Зазначається, що заступниця директора підприємства, діючи в інтересах приватної компанії, а саме ТОВ «Прикарпатзахідтранс», що фактично володіє нафтопродуктопроводом «Самара-Західний напрямок», склала завідомо недостовірний висновок, який у подальшому став підставою для прийняття у серпні 2017 року Господарським судом Рівненської області рішення щодо відмови у визнанні права власності на вказаний об’єкт за державою.

Дії колишньої експертки кваліфіковані за ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 384 КК України.

«На сьогодні досудове розслідування у справі закінчено і обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті», - повідомляють у САП.

Також «Судово-юридична газета» писала, що САП відкрила справу стосовно ексзаступниці держпідприємства щодо передачі трубопроводу «Самара-Західний напрямок».

Крім того, ми повідомляли, що експосадовця ДСА підозрюють у заволодінні понад 50 млн грн.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва