Южний міський суд Одеської області тимчасово призупинив відправлення поштової кореспонденції

13:59, 16 декабря 2021
Отримати процесуальні документи можна електронною поштою або зареєструвавшись у підсистемі «Електронний суд».
Южний міський суд Одеської області тимчасово призупинив відправлення поштової кореспонденції
Джерело фото: yg.od.court.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Южний міський суд Одеської області повідомляє про припинення відправки поштової кореспонденції у судових справах, а саме: запитів, необхідних для забезпечення розгляду справ (в тому числі для вирішення питання про відкриття провадження у справі), судових повісток, копій судових і процесуальних рішень тощо, у зв’язку з недостатнім фінансуванням. Про це повідомляє пресслужба установи Феміди.

Суд рекомендує:

  1. При зверненні до суду зазначати про всі відомі засоби зв’язку учасників розгляду - офіційні адреси, адреси електронної пошти, номери телефонів (власні та інших учасників розгляду справи);
  2. Використовувати сучасні альтернативні способи для отримання документів (судових повісток, повідомлень, рішень тощо) та інформації від суду, а саме:

- при подачі документів до суду надавати письмову згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень, вказуючи свій номер мобільного телефону;

- знайомитись з датою призначення справи до розгляду на офіційному веб-сайті Южного міського суду Одеської області у розділі «Громадянам»: Списки судових справ, призначених до розгляду за посиланням;

- отримувати процесуальні документи електронною поштою (крім копій рішень) або особисто (в тому числі копії рішень) за відповідним зверненням до суду;

- для отримання інформації телефонувати до єдиного контакт-центру судової влади України за номером (044) 207-35-46;

Додатково суд роз’яснює, що є можливість отримувати процесуальні документи через підсистему «Електронний суд», для чого необхідно:

  • Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі Судової влади України за посиланням.
  • Для відображення справи у вашому особистому електронному кабінеті необхідно через особистий електронний кабінет у підсистемі «Електронний суд» подати заяву про внесення даних РНОКПП до додаткових відомостей про учасника справи, в якій буде зазначений ваш РНОКПП.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Печерський райсуд міста Києва повідомляє про тимчасове обмеження відправки поштової кореспонденції.

Також Голосіївський райсуд Києва тимчасово припинив прийом кореспонденції на електронну скриньку.

Додамо, що член Вищої ради правосуддя Інна Плахтій заявила, що в Україні необхідно забезпечити збільшення фінансового стимулювання працівників апаратів місцевих судів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва