Екскерівнику ПАТ «Укргазвидобування» оголосили вирок

15:53, 24 декабря 2021
Колишньому керівнику «Укргазвидобування» призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.
Екскерівнику ПАТ «Укргазвидобування» оголосили вирок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє, що у п'ятницю, 24 грудня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок, яким колишнього першого заступника голови правління ПАТ «Укргазвидобування» визнано винуватим у спробі надання неправомірної вигоди у розмірі 200 тис. доларів співробітнику Генеральної прокуратури України за сприяння у скасуванні арешту, накладеного на газ.

Суд погодився з доводами прокурора та визнав вказану особу винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України.

За вироком суду колишньому керівнику «Укргазвидобування» призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Також вироком суду застосовано спеціальну конфіскацію щодо 100 000 доларів, які були вилучені правоохоронцями під час затримання.

Вказаний вирок ВАКС може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Антикорсуд повідомив нові деталі у справі щодо колишнього голови Чернігівської РДА.

Крім того, ми розповідали, що посадовець виплатив собі премій на понад 2 млн гривень: за нього взялась САП.

Додамо, що ВАКС змінив запобіжний захід посадовцю Одеської міськради.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва