ВАКС змінив запобіжний захід посадовцю Одеської міськради

15:57, 10 декабря 2021
Рішення було прийнято під час засідання 10 грудня.
ВАКС змінив запобіжний захід посадовцю Одеської міськради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 10 грудня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора САП та змінив запобіжний захід виконуючому обов’язки заступника Одеського міського голови – керуючого справами виконавчого комітету з застави на тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у сумі 24 970 000 гривень. Строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – до 7 лютого 2022 року включно. Про це повідомляє офіційний сайт ВАКС.

 «У разі внесення застави на підозрюваного покладаються наступні процесуальні обов’язки: прибувати за кожною вимогою до детективів НАБУ, прокурора, слідчого судді, суду; не залишати населений пункт, у якому він проживає без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування щодо обставин кримінального провадження зі свідками та підозрюваними; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які визначені в ухвалі слідчого судді; здати на зберігання до відповідних органів дежравної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», — повідомили у ВАКС.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ВАКС обрав запобіжний захід ексчиновнику Одеської міської ради.

Крім того, суд обрав запобіжний захід директорові юридичного департаменту Одеської міськради.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва