У суді захищено інтереси Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, НБУ та банківської установи

17:40, 19 января 2022
За сприяння САП у суді визнано недійсними аукціон з продажу прав вимоги, договір купівлі продажу права вимоги за кредитними договорами, а також договір про наступне відчуження вказаного права.
У суді захищено інтереси Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, НБУ та банківської установи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 18 січня 2022 року задоволено апеляційну скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та визнано недійсними аукціон з продажу прав вимоги, договір купівлі продажу права вимоги за кредитними договорами, а також договір про наступне відчуження вказаного права, загальна сума грошових вимог за якими складала понад 34 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба САП. 

Так, прокурорами САП встановлено, що ліквідатор ПАТ «Банк Столиця» - працівник НБУ, 12 січня 2015 року уклав договір про відступлення права вимоги банківської установи по двох кредитних договорах за заниженою вартістю, без врахування наявності забезпечення по них за договорами застави та з порушенням ст. 95 Закону України «Про банки і банківську діяльність» (у редакції, чинній до 22.09.2012, що застосовувалася до оспорюваних правовідносин), глави 10 розділу VI Положення про застосування Національним банком України заходів впливу за порушення банківського законодавства, затвердженого Постановою Правління НБУ від 28.08.2001 № 369.

Внаслідок таких дій Фонд, який відповідно до положень Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» був зобов’язаний виплатити недоступні вклади фізичним особам, було позбавлено можливості повернути в державну власність вказані витрати на суму понад 29 млн гривень.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора САП та задовольнив апеляційну скаргу прокурора на рішення Господарського суду міста Києва від 02.08.2021 в повному обсязі.

Також «Судово-юридична газета» писала, що до ВАКС звернулись із позовом про визнання необґрунтованими активів, які належать судді одного з районних судів Київської області.

Нагадаємо, апеляція ВАКС залишила без змін вирок судді Броварського міськрайонного суду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області