Полтавський окружний адмінсуд змінює графік видачі документів та надання судових справ для ознайомлення

16:27, 21 января 2022
Графік видачі документів та надання судових справ для ознайомлення змінюється з 21 січня.
Полтавський окружний адмінсуд змінює графік видачі документів та надання судових справ для ознайомлення
Джерело фото: facebook.com/admpl.court.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Полтавський окружний адміністративний суд повідомив, що з 21 січня 2022 року у суді змінюється графік видачі документів, надання судових справ на ознайомлення та здійснення прийому громадян з цих питань. Про це йдеться у пресслужбі суду.

«Так,  отримати документи (копії судових рішень, виконавчі листи тощо), ознайомитись із судовими справами в канцелярії суду (по справах, що завершені розглядом) та у секретарів судового засідання (по справах, що перебувають у процесі розгляду) можна протягом робочого часу у понеділок та п’ятницю.

При цьому подати заяву про видачу документа та надання судової справи на ознайомлення можна в будь-який робочий день протягом робочого часу суду особисто, поштою, електронною поштою або через підсистему «Електронний суд». Для видачі документа необхідно подавати лише одну заяву. Подання заяви вдруге чи втретє не пришвидшить видачу документа, а тільки спричинить витрати робочого часу працівників на прийом та реєстрацію таких заяв.

Для попереднього узгодження питань щодо конкретної дати та часу видачі документів та надання судових справ на ознайомлення за попередньо поданими заявами можна звертатися за телефонами відповідних працівників суду, що зазначені на вебсайті суду у закладці «Телефонний довідник суду»  розділу «Про суд».

Суд поділяє занепокоєність громадян щодо тривалого строку очікування видачі документів, особливо виконавчих листів. Така ситуація викликана надзвичайно великим навантаженням суду судовими справами та відповідно необхідністю виготовляти та видавати безпрецедентно велику для суду кількість документів у справах, що вимірюється десятками тисяч, при незмінній і недостатній протягом останніх десяти років кількості працівників апарату. Запровадження нового графіка дозволить виділити більше робочого часу саме для опрацювання працівниками суду заяв та виготовлення запитуваних документів, що скоротить строки очікування їх видачі громадянам», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховний Суд роз’яснив підстави для видачі судом дубліката виконавчого листа.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва