Проведення підривної діяльності проти України на півострові: судитимуть суддю з Криму

15:40, 8 февраля 2022
Заочно судитимуть суддю одного з районних судів півострова.
Проведення підривної діяльності проти України на півострові: судитимуть суддю з Криму
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва прокуратури автономії, в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт стосовно «голови Роздольненського районного суду Республіки Крим». Дії обвинуваченої кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

 Про це повідомляє прокуратура автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що з вересня 2001 року обвинувачена перебувала на посаді судді Роздольненського районного суду АР Крим, після окупації, у 2014 році, зрадила присязі на вірність народу України та пізніше обійняла посаду голови незаконно створеного «Роздольненського районного суду Республіки Крим».

Обвинувачена надавала допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ та сприяла окупаційним органам влади у придушенні спротивів окупації півострова з боку кримчан. Зокрема, «суддя» винесла ряд незаконних рішень у адміністративних та кримінальних справах.

Таким чином, обвинувачена сприяла становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові та надавала допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України», - сказано на сайті прокуратури.

Також «Судово-юридична газета» писала, що заочно судитимуть окупаційного «суддю»: судив на користь РФ.

Додамо, що Генпрокуратура відстояла вирок для судді окупаційної влади РФ в Криму: 12 років позбавлення волі за держзраду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber  та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва