Авдіївський міський суд Донецької області відновив роботу після більш як 7-річної перерви

15:01, 11 февраля 2022
11 лютого суд розпочав здійснювати правосуддя.
Авдіївський міський суд Донецької області відновив роботу після більш як 7-річної перерви
Джерело фото: ДСА
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

11 лютого 2022 року розпочав відправлення правосуддя Авдіївський міський суд Донецької області. Про це інформує ДСА.

До припинення роботи у 2014 році Авдіївський міський суд Донецької області розміщувався на умовах договору оренди в частині п’ятиповерхової житлової будівлі за адресою: вул. Комунальна, 14, м. Авдіївка Донецької області (гуртожиток ПрАТ «Авдіївський коксохімічний завод», 1980 року побудови).

З метою відновлення роботи Авдіївського міського суду Донецької області ДСА України звернулась до ПрАТ «Авдіївський коксохімічний завод» щодо можливості передачі в оренду Територіальному управлінню Державної судової адміністрації України в Донецькій області приміщення, в якому розміщувався суд до припинення його роботи.

ДСА України спільно з Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Донецькій області вжили заходів щодо укладання договору оренди вищезазначеного нерухомого майна.

У приміщенні суду загальною площею 428,6 кв. м наявні 4 кабінети суддів, 2 зали судових засідань без нарадчих кімнат, службові приміщення для працівників апарату суду, приміщення для конвою та обвинувачених (підсудних) засуджених (2 камери). Для відвідувачів та конвойної служби облаштовано два окремі входи.

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв, відкриваючи урочистості, відзначив, що поновлення роботи суду відбулось завдяки спільній зваженій роботі.

Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева подякувала всім за спільну працю та відзначила важливість такого заходу не лише для громадян української держави, а й для світового співтовариства, адже йдеться про доступ до правосуддя, і хоч він не був обмежений, проте такий доступ був надзвичайно віддалений від мешканців м. Авдіївки та був ускладнений великою відстанню. «Функціонування суду - це одне із фундаментальних  прав людини. Програма ООН із відновлення та розбудови миру і в майбутному продовжить підтримувати Україну в питаннях відновлення миру та забезпечення доступу до правосуддя в умовах збройного конфлікту, що триває на сході України» – сказала Дафіна Ґерчева.

З вітальним словом з нагоди відновлення роботи суду  виступив Голова Етичної ради, суддя Верховного Суду Лев Кишакевич.

«Довгоочікуване відновлення роботи Авдіївського суду – приклад спільних дій органів влади як на місцевому, так і на державному рівні, громадських організацій та міжнародних партнерів з розвитку.  Надзвичайно важливим є крок із повернення до мирного життя мешканців міста Авдіївка в частині можливості захисту і відновлення своїх прав. Наступним етапом має стати відновлення правосуддя для інших громадян, навіть тих, які знаходяться за лінією розмежування, тобто фактично наближення правосуддя до людей, які територіально віддалені від підконтрольної Україні території», - наголосив т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков.

«ДСА України і надалі працюватиме над питаннями відновлення та ремонту приміщення Авдіївського суду та будемо звертатись до органів місцевої влади щодо наближення правосуддя для жителів Ясинуватського району», - додав очільник ДСА України.

Олексій Сальніков висловив подяку всім, хто долучився та був задіяний у відновленні роботи суду та доклав зусилля, аби суд відновив роботу, та передав  привітання від народних депутатів України Андрія Костіна та Сергія Демченка.

Також «Судово-юридична газета» писала, що відновили роботу електронних сервісів судової влади.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду