ОАСК просять скасувати рішення Етичної ради про відмову у допуску кандидата на посаду члена ВРП до співбесіди

12:11, 21 февраля 2022
Суд відкрив провадження у справі за позовом до Етичної ради.
ОАСК просять скасувати рішення Етичної ради про відмову у допуску кандидата на посаду члена ВРП до співбесіди
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Олександра Бойка до Етичної ради (перший склад). Про це повідомляє пресслужба суду.

Зокрема, позивач просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Етичної ради (першого складу), яка, на його думку, полягає в не розгляді його заяв від 01.12.2021 року, 23.12.2021 року та зобов’язати розглянути заяви, надавши за результатами розгляду належним чином оформлене рішення Етичної ради;

- визнати незаконним та скасувати рішення Етичної ради № 1 від 12.01.2022 року «Про відмову у допуску кандидата на посаду члена Вищої ради правосуддя до співбесіди».

Суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін та залучив в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Раду суддів України і Вищу раду правосуддя.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Етична рада готова розпочати оцінювання кандидатів на три вакантні посади членів ВРП.

Співбесіда з кандидатами до Вищої ради правосуддя: день перший. «Судово-юридична газета» веде ТЕКСТОВУ та ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЮ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва